SUNTEM INDRAGOSTITI DE MAGIA TRADITIEI GASTRONOMICE ITALIENE

Suntem indragostiti de un stil de viata italian, natural, altfel. Iubim si povestile oamenilor care le creeaza, ale locurilor fara de care acestea nu ar exista.

SECRETUL UNEI VIETI DE CALITATE STA IN PRODUSE DE CALITATE

Oferim produse naturale si, astfel, incercam sa ne apropiem de stilul de viata sanatos. Te invitam intr-o lume a calitatii si a traditiei italiene.

O LUME NATURALA, SIMPLA

Povestea noastra este despre regiuni de o frumusete unica, unde oamenii respecta, cu sfintenie, traditia. Ei fac din produse aparent simple, unele deosebite, datorita dragostei si incapatanarii de a respecta traditia. Va oferim produse traditionale italiene, care si-au pastrat numele si retetele de sute de ani. Descoperiti o lume naturala si simpla.

DESCOPERA, INVATA, GUSTA SI IMPARTE CU CEI DRAGI

 

Descopera..

pasiunea pentru gustul,
traditia si cultura gastronomica
a bucatariei italiene.

Astfel ne putem bucura de 'o altfel de pasta', cu o aroma deosebita, din germeni de grau. De ce germen de grau? Pentru ca este 'miezul' graului, bogat in arome si ingrediente nutritive. Acesta este de regula indepartat pentru a obtine conservarea fainii.
Sosurile contin aproape 100% legume, putand fi folosite ca atare la pregatirea pastelor. Fiecare produs isi pastreaza calitatile nutritive si gustul deosebit.
Pesto cu Busuioc DOP (cultivat si cules dintr-un teritoriu delimitat), crema de rucola Organica si creme de masline 'Taggiasche', soi de masline intalnit pe coasta mediteraneana. Toate aceste pateuri se potrivesc excelent cu grisine sau linguette.

 

Invata..

Despre stilul sanatos, traditional si perfect autentic de a produce aceste delicatese, transmis de secole, din generatie in generatie.

Soiurile Frantoio, moraiolo si leccino sunt culese de pe teritoriul Toscanei. Astfel ne putem bucura de un gust fructat, intens, armonios si o culoare verde-auriu.
Masline 'Taggiasche' intalnite doar de-a lungul coastei Liguriei, culese si conservate in conditii de inalta calitate, doar cu apa si sare.
Din struguri culesi manual, si pastrati in butoaie vechi, reiese un produs unic prin gust, aroma si culoare. Un otet mai tanar poate fi folosit in salate, in timp ce unul maturat peste 4 ani, poate fi savurat impreuna cu o branza maturata.

 

Gusta..

Si vei fi vrajit de unicitatea si originea 100% naturala a acestor produse facute cu dragoste si incapatanare de a respecta traditia.

Poate fi consumat ca antipasto, intr -un sandwich cu mozzarella. Se serveste cu vin Malvasia sec sau Lambrusco sau cu vinuri rosii toscane, vinuri din Venetia sau chiar Champagne cu ocazii mai speciale.
Este un aliment complet si esential, gustul sau raspunde cerintei echilibrate unui stil de viata, unde starea de bine, vitalitatea si dinamismul sunt cheia.
Este pregatit intr-un mod traditional cu un mix de condimente (sare, piper alb si negru, frunze de dafin si nucsoara) si stagionat in jur de 6 luni.

 

Imparte..

Cu cei dragi si impresioneaza-ti
oaspetii cei mai de pret. Ofera cadouri
de neuitat si raspandeste cultura
culinara a Italiei, pentru o viata mai buna.

veche din ingrediente naturale, ciocolata fina cu alune de padure si cantuccini cu migdale. Reteta perfecta pentru o seara de poveste cu prietenii.
neschimbata de la creare pana in prezent, perfect pentru o  viata traita din plin alaturi de prieteni.
este invechit in butoaie timp de 5 ani, poate fi savurat impreuna cu o branza si un prosciutto maturat.

 

Secretul unei vieti de calitate sta in produse de calitate

Din cele mai frumoase locuri din Italia am ales cei mai reprezentativi producatori. Toate produsele sunt naturale, create prin metode traditionale si dupa retete traditionale, cu gust si aroma unica

  • Produsele Morelli sunt unice. Cu o istorie care incepe in 1860, familia Morelli creeaza paste artizanale. De ce sunt unice? Pentru ca folosesc un ingredient aproape uitat, germenii de grau. Germenul de grau este partea din interiorul bobului de grau care are vitamine si proteine  vegetale. Pastele Morelli sunt modelate manual, apoi sunt tinute in camera cu temperatura scazuta pentru 36 de ore. Motto- ul ''Cream o altfel de pasta'' este astfel justificat. Va propunem o linie clasica (paste lungi si scurte, pici, pappardelle) cat si una aromatizata (cu aroma de trufe, somon si multe altele).
  • Cand dorinta de a oferi produse de calitate se intalneste cu pasiunea, Nuova Boschi este numele rostit. Este o companie care are doua ferme ce produc prosciutto di Parma si Prosciutto di San Danielle de inalta calitate, respectand toate standardele de ieri si de azi. Prin calitatea produselor obtinute si datorita pozitiei geografice a fermei pe dealurile din Parma, Nuova Boschi face parte din selecta lista de furnizori de Prosciutto di Parma DOP agreati de Consortiul Prosciutto di Parma DOP.
  • Chianti este un teritoriu ce ofera o gama complexa de vinuri, toate avand certificare DOCG.
Vinurile de tip CHIANTI, sub marca TANCIA apartin unui viticultor de renume cu foarte multa experienta din zona CHIANTI  care detine mai mult ferme viticole  pe o arie de 175 hectare.
La Tancia ofera o gama de vinuri Chianti de generatii, dupa retete originale si respectand in totalitate normele productiei.
Au mai multe ferme, in fiecare se produce un anumit tip de vin, astfel incat sunt indeplinite toate conditiile pentru producerea unui vin de origine controlata si garantata (DOCG).
  • De peste 70 de ani, Bonifanti satisface cele mai exigente criterii de calitate. Panettone este produs exclusiv manual din ingrediente naturale.
Progresul tehnologic nu a schimbat cu nimic reteta acestui produs tipic italian, faimos in toata lumea. Bonifanti produce exclusiv panettone si colomba doar in perioada Craciunului si a Pastelui.
  • Cu o istorie ce incepe in 1860, familia lui Giacomo Bertolone are primul cuptor care face grisine Rubata. Aceasta traditie a fost continuata de membrii familiei, care astazi creeaza grisine artizanale, naturale. Este un produs simplu, traditional, creat din dragoste, care poate reprezenta o alegere excenta pentru o gustare. Elementele definitorii ale gustului autentic sunt date de traditia familiei si de traditia locului, Pino Torinese.
  • Familia Masoni isi incepe traditia in 1885 prin Ippolito Masoni, care a deschis prima brutarie artizanala in Colle di Val d'Elsa. Epoca moderna a familiei Masoni incepe in anii 1990 prin  Giovanna Masoni si cei doi fii ai sai, care au redat companiei aspectul si productia de astazi. Sunt produsi cantuccini si biscuiti tipici toscani prin metode naturale. Simbolurile orasului Siena sunt panfortele, o tarta delicioasa, si ricciarelli, niste prajiturele cu migdale.
  • De la inceputul anilor 1900, familia Giolito si-a dedicat timpul si energia comercializarii celor mai bune branzeturi. Astazi Fiorenzo Giolito are grija ca traditia familiei sa mearga mai departe si sa ofere cele mai bune branzeturi de origine controlata si protejata (D.O.P).
Astazi Fiorenzo Giolito are un stand in Piata din Bra, unde vinde branzeturi si de unde se poate turul fermei unde sunt produse. Celebra Bra este o branza produsa din lapte de vaca, cu o culoare galben-deschis si un parfum placut.
  • Ferma Mariangela Prunotto este localizata in Alba, capitala Langhei, vestita pentru terenurile sale fertile. Metoda de cultivare este biologica reglementata prin Programul Agroalimentar, organism care controleaza productia de agricultura biologica, astfel incat reziduurile sa fie minime. Ferma functioneaza dupa metodele agriculturii biologice si foloseste ingrediente naturale, eliminand deseurile toxice. Rezultatul este o categorie de produse naturale, sanatoase si bogate in substante nutritive. Transformarea si obtinerea fructelor si legumelor se realizeaza prin metode exclusiv naturale, artizanale rezultand un produs biologic, sanatos si bogat nutritional.
  • Acetaia Reale este situata  in Modena, loc unde se produce otet balsamic de secole. Reale este sinonimul otetului balsamic aristocratic, cu traditie, modern si rafinat. Otetul balsamic este rezultatul unui proiect unic la care contribuie mai multe elemente, de la pamantul de unde sunt culesi strugurii pana la butoaiele in care este invechit. 
Astfel ne putem bucura de gustul si mirosul unui produs natural, traditional, care ofera savoare si gust inconfundabil, pregatit sa satisfaca cele mai exigente cerinte.
  • In anii '90 a fost adus un suflu nou de catre intreaga familie, care concura cu alte 400 de vinificatii pentru a introduce vinul sau ca fiind cel mai bun. In 2003, dupa ani de experimente, s-a nascut  Otello Nero di Lambrusco care este o provocare pentru oricine il gusta.
  • Salumeria di Monte San Savino este o companie localizata in inima Toscanei care produce prosciutto toscan de peste 45 de ani. Asezarea geografica este un factor important in crearea produselor dupa retete antice. Aici sunt respectate vechi obiceiuri si retete de preparare a produselor. In acelasi timp utilajele folosite indeplinesc cele mai noi criterii de producere a salamurilor.